Помоћ нишком аеродрому

Аеродром "Никола Тесла" у Београду уплатио 30 милиона динара нишком аеродрому "Константин Велики" у оквиру укупног пакета помоћи од 100 милиона динара. Уплатом одблокиран рачун нишког аеродрома.

Београдски аеродром "Никола Тесла" уплатио је 30 милиона динара од укупно 100 милиона динара са колико ће помоћи пословање нишке ваздушене луке, рекао је директор нишког аеродрома Драган Бугариновић.

"Уплатом тог износа рачун нашег јавног предузећа је одблокиран и сада можемо редовно да послујемо", казао је Бугариновић.

"Са преосталим износом помоћи моћи ћемо значајније да раздужимо наше обавезе према добављачима и банкама по основу раније узетих краткорочних и дугорочних кредита", рекао је Бугариновић и напоменуо да је са београдског аеродрома стигла помоћ и у опреми за зимско одржавање аеродрома "Константин Велики" у Нишу.

Услуге нишког аеродрома ове године користило је више од 20.000 путника, што је раст за око 25 одсто у односу на прошлу годину.

Италијанска ниско-тарифна компанија "Винд џет" и град Ниш споразумно су раскинули уговор о летењу те комапније на линији Ниш-Форли средином овог месеца.

"Уговор са 'Винд џетом' истицао је крајем децембра, али пошто су представници те компаније отказали неколико летова у новембру из оперативних разлога, уговор је споразумно раскинут два месеца раније", рекао је Бугариновић.

"Винд џет" са нишког аеродрома за Форли летео је од 26. децембра прошле године. У зимској сезони је летео једном недељно, а у летњој два пута.

Представници града и аеродрома рекли су да ће са том италијанском компанијом бити настављени разговори о новом уговору наредне године, уочи почетка летњег режима летења.

У зимској сезони из Ниша ће летети "Монтенегроерлајнз". Црногорска компанија ће сваког дана летети до Подгорице одакле ће путници имати могућност да продуже пут до других европских градова.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво