Контрола 700 уговора

Агенција за приватизацију Србије контролише испуњавање уговорених обавеза у још 700 предузећа, рекао директор Агенције Владислав Цветковић. Важно је припремити предузећа у којима су раскинути уговори за будуће приватизације, нагласио Цветковић.

Директор Агенције за приватизацију Србије Владислав Цветковић изјавио је да Агенција контролише испуњавање уговорених обавеза у још 700 предузећа.

"Уговори ће у неким предузећима бити раскинути, али се надам да неће бити раскинути у неким великим компанијма", рекао је Цветковић агенцији Бета.

Од почетка приватизације раскинута је четвртина уговора, од око 2.500 продатих фирми. Највише уговора раскинуто је током 2009. и ове године.

"Много је важније да се озбиљно посветимо припремању тих предузећа за будуће приватизације и због тога радимо на додатној професионализацији људи који управљају тим капиталом, односно заступницима капитала", каже Цветковић.

Директор Агенције за приватизацију је додао да очекује да ће још уговора бити раскинуто јер криза још није прошла.

"Многи од уговора су склапани када је било обиље новца и када су многи инвеститори сматрали да је довољно да имају новца и да буду власници предузећа. Показало се да није баш тако", додао је Цветковић.

Цветковић не очекује већи прилив од приватизације, изузимајући продају већинског пакета "Телекома", јер се "више се не ради о типичним приватизацијама".

"Ми продајемо имовинске целине из реструктурирања, пуно тога се продаје кроз стечајне поступке. То није типична приватизација", рекао је Цветковић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво