Милионска улагања у "Хемофарм"

Немачка компанија "Штеде" најавила инвестиције у "Хемофарм" у износу од десет милиона евра. Вршачка фабрика ће задржати исти број запослених и остаће лидер у фармацеутској индустрији у региону, рекао министар Млађан Динкић.

Министар економије и регионалног развоја Млађан Динкић изјавио је, после сусрета са новим генералним директором "Хемофарма" и потпредседником "Штаде" Волфрамом Хајнишом, да је та немачка компанија најавила нове инвестиције идуће године у "Хемофарм" од 10 милиона евра.

Министар Динкић је рекао да су се договорили да "Хемофарм" задржи исти број запослених као ове године, то јест 2.000 радника и истакао да ће вршачка фабрика остати фармацеутски лидер у Србији и Југоисточној Европи.

Динкић је указао да су представници "Хемофарма" рекли да им од владиних мера посебно одговарају субвенциноисани кредити за ликвидност и додао да се очекује да ће "Хемофарм" наредне године имати још већи извоз.

Хајниш је рекао да је са министром разговарао о проблемима које имају на српском тржишту и изразио очекивање да ће, уз подршку владе, они бити решени.

Према његовим речима, путем реорганизације предузећа и кроз нове инвестиције повећаће се не само капацитети, већ и обезбедити нови производи на тржишту Србије. 

Динкић је обишао и компанију "Фрезенијус медикал кер Србија", у којој ће идуће недеље бити пуштена у рад нова производна линија опреме за дијализу.

Нова инвестиција ће омогућити запошљавање нових 400 радника, од којих 150 до краја године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво