Отворен нови погон компаније Медине у Сремској Митровици

Министар и мандатар за састав нове владе Милош Вучевић отворио је нови производни погон америчке компаније за производњу расхладне технике "Модине" у Сремској Митровици и нагласио да се у наредне три године очекује годишњи извоз већи од 100 милиона евра и више од 700 запослених.

Вучевић је погон отворио заједно са амбасадором Сједињених Америчких Држава Кристофером Хилом, генералним директором производне компаније "Модине" Нилом Бринкером и генералним директором те компаније у Србији Дејаном Несторовићем.

"Не постоји већа вредност коју једна политика може да оствари од стварања амбијента таквог да се у тој држави, у том граду, остварују снови. Наш заједнички задатак, без обзира да ли смо сфера економије, бизниса, политике, дипломатије је да се ти снови остварују", рекао је Вучевић.

Вучевић је подсетио да је у фабрику инвестирано више од 27 милиона евра и да у њој тренутно ради више од 350 људи и истакао да се у наредне три године очекује годишњи извоз већи од 100 милиона евра и више од 700 запослених.

"Нема дилеме да Сремска Митровица као седиште Сремског округа постаје најразвијенији део, регионално гледано, најразвијенији део Србије. Зато и не чуди што Срем одскаче не само у производњи вина, него и у индустријализацији и отварању нових фабрика", рекао је Вучевић.

Вучевић је истакао да су у мору тешких политичких и геополитичких тема економија, привреда и бизнис најбољи гарант мира и стабилности, додаје се у саопштењу.

"Када људи имају посао, боље плате, када се осећају сигурније, тада се бавимо позитивнијим темама, а не оним које нас воде можда у неке странпутице. Радујемо се сарадњи са свима и такмичењу са свима, и са земљама из региона, и са земљама из Европске уније. Ми ћемо гледати да привучемо што више америчких компанија, и не само америчких компанија у Србију", закључио је Вучевић.

Амбасадор Сједињених Америчких Држава у Србији Кристофер Хил рекао је да су радници важан фактор сваке компаније, а да Србија има велико историјско искуство у производњи.

"Морате привући капитал. Људи у Сремској Митровици јасно су дали сигнал да се овде може пословати", нагласио је Хил.

Генерални директор компаније "Модине" у Србији Дејан Несторовић истакао је да је примарни задатак компаније њено стално унапређење и стварање услова за безбедан и ефикасан рад, додаје се у саопштењу.

Генерални директор производне компаније "Модине" Нил Бринкер истакао је да се компанија бави иновативним решењима за грејање и хлађење. Компанија послује у Србији већ 10 година, а фабрика у Србији је специјализована за производњу измењивача топлоте за топлотне пумпе.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво