Читај ми!

Положен камен темељац фабрике јапанске компаније "Шоји" у Инђији, посао за 150 људи

За изградњу фабрике јапанске компаније ЈФЕ "Шоји Србија", вредности око 50 милиона евра у којој ће бити запослено између 100 и 150 људи, у Индустријској зони у Инђији, положен је камен темељац.

Александар Вучић је на церемонији полагања камена темељца за фабрику "Шоји" у Инђији рекао да је реч о веома важној инвестицији пошто ће, поред тога што ће то постројење користити најновију технологију, довести и друге јапанске инвеститоре у нашу земљу.

"Нисам ово ја рекао, ово ми је у неколико наврата поновио амбасадор Јапана у Београду – да је ова инвестиција можда важнија чак и од неких других, наизглед већих јапанских улагања, јер ова инвестиција ће довести и нове јапанске инвеститоре", навео је Вучић.

Нагласио је да је та јапанска компанија изузетно важна у том ланцу снабдевања која производи део – "ламинацију за моторе без чега, на пример, електрични мотор не може да иде".

"Са најновијом технологијом овде ће да никне фабрика од 18.000 квадратних метара. Огромна фабрика у којој ће радити више од 100 људи. Али ће та инвестиција довести и нове снабдеваче, и верујем када будемо успели са Европљанима да се договоримо око 'зелених трака' и ПЕМ конвенције и свега другог у будућности и неке од најважнијих произвођача и у ауто-индустрији", рекао је Вучић у свом обраћању.

Амбасадор Јапана у Београду Акира Имамура рекао је да му је задовољство што је компанија "Шоји" за своју прву фабрику у Европи изабрала баш Србију и Инђију и захвалио Влади и Вучићу на континуираној помоћ коју пружа јапанским компанијама.

"ЈФХ 'Шоји' је изузетно значајна компанија у оквиру ЈФХ групе, један од водећих произвођача челика. У овој фабрици у Инђији, ЈФХ 'Шоји Србија' ће производити језгро за електромоторе, за 'Нидек' у Новом Саду, а и за аутомобилске компаније из других земаља", истакао је Имамура на полагању камена темељца.

У Инђији прво европско постројење јапанске компаније

Извршни директор компаније ЈФЕ 'Шоји корпорејшн' Јошицугу Кобајаши рекао је да се нада да ће фабрика у Инђији унапредити успешно пословање корпорације.

"Ми смо јапанска трговачка компанија, и једна од водећих светских компанија у области електрочелика, за моторе и трансформаторе. Да бисмо ојачали наш ланац снабдевања, тражили смо одговарајућу локацију у Европи. И као резултат нашег пажљивог проучавања, дошли смо до закључка да је за изградњу наше прве фабрике у Европи, Инђија најатрактивније место у Србији, с обзиром на потенцијалне могућности људских ресурса, као и инфраструктуре", рекао је Кобајаши.

Компанија ЈФЕ "Шоји Србија" послује у оквиру једне од водећих јапанских корпорација ЈФЕ "Шоји корпорејшн".

Основана је 1954. године послује у индустрији челика, тренутно запошљава више од 8.500 људи у више од 54 погона и пословница у земљама Југоисточне Азије (АСЕАН), Кини и Северној Америци.

Члан је ЈФЕ "Холдинг инц", који послује у 22 региона широм света са више од 64.000 запослених у оквиру групе. ЈФЕ "Шоји Србија" ће производити језгра мотора са широким спектром примене, од електричних апарата за домаћинство до помоћних и главних мотора за аутомобилску индустрију.

Из компаније наглашавају да ће користити најновије технологије и допринети развоју аутомобилске и електроиндустрије како у Србији тако и у Европи.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво