Читај ми!

Брнабић: Осамсто запослених у компанији "Воргејминг" у Србији представља озбиљну фабрику

Премијерка Ана Брнабић изјавила је да 800 запослених у компанији "Воргејминг" у Србији представља "озбиљну фабрику" и нагласила да такве компаније доприносе остварењу великих снова у Србији.

Председница Владе Ана Брнабић присуствовала је отварању канцеларије компаније "Воргејминг" (Wargaming) у Београду.

Истакла је да 800 запослених тој у компанији у Србији представља "озбиљну фабрику" и нагласила да такве компаније доприносе остварењу великих снова у Србији - да наша земља и економија буду базиране на савременим технологијама, иновацијама, креативности и стваралаштву.

"На свему ономе што може Србију брзо да одведе у будућност и надокнади све пропуштене шансе из деведесетих година прошлог века и прве декаде 21.века. Без компанија каква је ваша, ми то не бисмо могли да урадимо. Као влада можемо да створимо неке услове, али стварни живот - реалне компаније и привреда морају то да испрате и покажу веру у Србију. Хвала вам на томе што сте је ви показали", поручила је премијерка. Београду.

Премијерка је рекла да је у Србији 2012. године укупан годишњи извоз у ИКТ сектору био 375 милиона евра, а да се данас та цифра оствари за само један месец.

"Извоз у ИКТ сектору 2023. године је био 3,4 милијарде евра, данас запошљава око 105.000 људи. Наше амбиције су значајно веће од тога, до краја 2027. желимо да овај сектор запосли преко 140.000 људи и да наш годишњи извоз буде 10 милијарди евра, тако да ћемо учини све што је неопходно и потребно да ви и компаније као ваша, буду срећне у Србији и перципирају нашу земљу као свој дом", рекла је премијерка.

Генерални менаџер "Воргејминга" Никола Стојановић је подсетио да је "Воргејминг" прича у Београду почела пре нешто мање од две године.

"Тада смо имали план да запослимо до 200 људи и да имамо студио средње величине, из перспективе компаније. Данас у Београду ради 800 људи, отварамо канцеларију од 5.500 метара квадратних и планирамо још једну од око 4.000 метара квадратних", рекао је Стојановић.

Директор франшизе "Ворлд оф Воршипс" (World of Warships) Сергеј Воробјев је истакао да са поносом може да каже да је, откако су се преселили почетком 2022. године, Србија постала развојни центар за гејминг франшизу "Ворлд оф Воршипс" коју играју милиони људи на рачунарима, конзолама и мобилним уређајима.

недеља, 26. мај 2024.
17° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије