Читај ми!

Затворена туристичка агенција "Гуливер" из Краљева, утврђује се број оштећених путника

Туристичка агенција "Гуливер" из Краљева затворена је због финансијских потешкоћа и не зна се колико је путника остало без пара и летовања.

Према информацијама добијеним од путника који су се обратили Сектору туристичке инспекције, туристичка агенција "Гулливер", посредник у продаји туристичких путовања, обавестила је путнике да не полазе на предстојећа путовања јер им нису обезбеђени ваучери, те да ће се јавити са информацијама о надокнади штете.

С обзиром да је пословница агенције затворена, контактирана је заступница агенције која је изјавила да је на боловању.

Провером јединственог регистра рачуна на сајту Народне банке Србије, утврђено је да је један од два рачуна агенције у блокади, док је други укључен, што значи да агенција није у блокади. До сада је запримљено шест представки путника, док је инспекцијски надзор у току.

Директор Националне асоцијације туристичких агенција (YUTA) Александар Сеничић рекао је за РТС да је агенцја "Гуливер" потешкоће у пословању пријавила још прошле године, да је успела да настави да ради, али да је остало аранжмана које нису успели  да исплате.

"Туристичка инспекција ће утврдити број оштећених путника, околнисти и износ нереализованих аранжмана, а ми ћемо утврдити начин на који ће ти путници остварири своја права и бити обештећени", рекао је Сеничић.

 

 

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара