Читај ми!

Директор "Континентала" ексклузивно за РТС: Планирамо проширење, запослићемо још 1.500 људи

У Новом Саду се данас отвара фабрика компаније "Континентал", једне од водећих у свету у аутомобилској индустрији. Генерални директор компаније "Континентал аутомотив Србија" Саша Чоринга ексклузивно за РТС открио је да ће у наредним годинама инвестирати још 150 милиона евра и запослити додатних 1.500 радника.

Саша Чоринга истиче да се фабрика "Континентала" у Новом Саду назива "мегафабриком", јер је у њу инвестирано 140 милиона евра.

"То значи највећа инвестиција Европске уније у Србији прошле године. И даље инвестирамо. Имамо 37 хектара земље, овде стане много више фабрика него једна, а и ових 30.000 квадратних метара значе пуно, зато што ћемо овде производити најсофистицираније електронске уређаје за аутомобиле који коштају пуно", истиче Чоринга.

Указује да ако се буду производили милиони примерака, та фабрика ће за неколико година постати један од највећих извозника из Србије.

Ексклузивно за РТС Саша Чоринга је открио да су се већ одлучили за нову инвестицију.

"Први пут то изјављујемо, имате ексклузиву сада, биће изјављено мало касније, али могу већ да најавим да ћемо запослити још додатних 1.500 радника и инвестираћемо још више од 150 милиона евра наредних година", нагласио је Чоринга.

Истиче да ће то бити прво проширење фабрике, као и да се надају и додатним проширењима.

Наводи да "Континентал" сада има 400 запослених. "Ова фабрика скоро сигурно ће бити највећа фабрика 'Континентала' у свету", додаје Чоринга.

У фабрици ће се производити софистицирана и врло скупа опрема.

"На пример, дисплеј екран од врата до врата. Замислите 1,40 метара екран. Да знате у будућности људи ће купити аутомобил управо због тог екрана. Тај екран кошта од 500 до 1.000 евра, ако производимо милионе таквих примерака можете да рачунате колики је то извоз", навео је Чоринга.

"Ја се највише радујем то што Србија сада извози не само сировину, него користи памет српских стручњака. То је највеће благо једне земље и све најбогатије земље управо то користе. Јако сам срећан да то што наши инжењери осмисле у Развојно-истраживачком центру се трансформише у тај производ 'Made in Serbia' који ће се извозити на аутомобилима широм света", додаје Чоринга.

"Континентал" у Новом Саду има Истраживачки центар са 950 запослених инжењера који је отворен 2017. године.

Истиче да је код њих конкурс стално отворен. "Најбољи сутручњаци се пријављују и ја сам срећан што их добијамо", закључио је Чоринга.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво