Читај ми!

Мали: Још није донета одлука о продаји бања у власништву Фонда ПИО

Министар финансија Синиша Мали изјавио је да још није одлучено да ли ће се све бање које су у власништву Фонда за пензијско и инвалидско осигурање продавати, да ће се анализирати како оне раде и шта може да се уради да би пословале још боље.

Синиша Мали је то рекао у Палати "Србија" одговарајући на питање новинара о томе да ли је донета одлука о продаји бања у власништву Фонда ПИО.

Истакао је да ће увек бити оних који критикују и навео да су се раније критике односиле на помагање страним инвеститорима, а не домаћим, док сада критикују државу зато што помаже домаћим привредницима.

"Помажемо свима који доносе новац, отварају нова радна места. Они улажу новац, дају посебне гаранције за запошљавање, за своје инвестиције, а ми им помажемо у реализацији како би обезбедили додатна радна места", рекао је Мали.

Истакао је да се у свету тренутно говори само о томе како да се обезбеди раст, простор за нове фабрике, нова радна места и како да људи више зараде јер је свуда криза. А онда када нађемо инвеститора који хоће да инвестира, среди, преузме нешто, уложи новац, запосли раднике, стигну критике што је помагано, а да је бања и даље запуштена питали би зашто им се није помогло", рекао је Мали.

Додао је да ће се у наредним недељама разговарати о даљој судбини бања.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се