Читај ми!

Савет за БДП: Развијати грађевинарство, пронаћи нова тржишта за извоз

Председница Владе Ана Брнабић председавала је седници Савета за координацију активности и мера за раст бруто домаћег производа, на којој су анализирани резултати остварени у претходној години у свим областима важним за стабилност српске економије и одрживи привредни раст.

Премијерка је оценила да је детаљно сумирање резултата из године која је за нама важно, како би се сагледало тренутно стање привреде и правовремено реаговало, имајући у виду неповољна економска кретања у свету, саопштено је из Владе.

На седници је речено да су у области туризма, информационих технологија и услуга у претходној години остварени добри резултати са значајним учешћем у бруто домаћем производу, као и да су мере предузете у привлачењу директних страних инвестиција подигле индустријски раст.

Када је реч о пољопривредној производњи, истакнуто је да је неопходно предузети додатне мере заштите од природних непогода, пре свега ојачати противградну одбрану, а имајући у виду све чешће сушне године и природне непогоде као последицу изражених климатских промена.

Како је закључено, у предстојећем периоду неопходно је додатно развијати област грађевинарства, пре свега даљим привлачењем страних инвестиција, а посебан акценат биће на проналажењу нових тржишта за извоз домаћих производа.

уторак, 07. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара