Читај ми!

Порезници затворили 143 објекта због непоседовања нових фискалних каса

Пореска управа је од 1. маја, почетка пуне примене Закона о фискализацији, извршила 760 контрола евидентирања промета путем фискалног уређаја. У 143 објекта изречена је мера забране обављања делатности и то у 138 објеката на 15 дана и у пет објеката на 90 дана. Нема заштићених и толеранције, каже Наташа Арсић, начелница Одељења за стратешке ризике у Пореској управи.

Арсићева истиче да дужина забране рада зависи од тога да ли су први, други или трећи пут ухваћени у прекршају.

"Мислим да су они касно ушли у сам процес фискализације, али овде нису биле само контроле увођења фискалних уређаја у нови систем већ је била и контрола оних који не издају рачуне", објашњава начелница Одељења за стратешке ризике у Пореској управи.

Према њеним речима, све контроле које се раде у Пореској управи, не само евидентирање промета преко фискалних уређаја него и све пореске контроле раде се искључиво на бази анализе ризика и критеријума за избор обвезника за контролу.

Додаје да ти критеријуми упућују на делимично или потпуно непоштовање прописа и у складу с тим се опредељују контроле обвезника.

Арсићева поручује да ће пијачни продавци до краја године бити у посебном статусу.

"Уредба је промењена у складу са њиховим захтевима, до краја годне су ослобођени фискалних уређаја", рекла је Наташа Арсић, начелница Одељења за стратешке ризике у Пореској управи. 

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво