Читај ми!

Михајловићева са руководством "Ресавице": Заштита и безбедност приоритети

Потпредседница Владе и министарка рударства и енергетике Зорана Михајловић разговарала је са руководством Јавног предузећа за подземну експлоатацију угља "Ресавица" о производњи, финансијској ситуацији, безбедности и заштити на раду, досадашњем пословању и плановима за консолидацију и реструктурирање.

Министарка је рекла да је подршка државе кључна за функционисање "Ресавице" и поновила да је безбедност рудара на првом месту.

"Држава обезбеђује на годишњем нивоу више од 40 милиона евра за запослене у 'Ресавици'. Наша обавеза је да о њима водимо рачуна, али и да разговарамо о томе који рудници треба да раде и могу да буду рентабилни, а који не. Суштински је важно да заједно доносимо и спроводимо одлуке које се односе на консолидацију и реструктурирање овог јавног предузећа. Потребан нам је заједнички предлог решења са финансијским, техничким и инвестиционим пројекцијама, јер је циљ да имамо одржив план за процес транзиције угљарског сектора, како бисмо могли да доносимо дугорочна решења, пре свега она која се односе на нерентабилне руднике", рекла је Михајловићева.

На састанку је разговарано и о инспекцијском надзору и неопходности да се спроведу све процедуре пре него што се поново крене са извођењем радова у руднику "Соко" након погибије осам рудара.

Саша Спасић, вршилац дужности директора ЈП ПЕУ "Ресавица", рекао је да без подршке државе, односно Министарства рударства и енергетике, ово јавно предузеће не би могло да функционише и представио резултате рада, планове за наредни период, као и могућности за повећање прихода рентабилних рудника, али и проблеме са којима се "Ресавица" суочава.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво