Читај ми!

Албанска министарка: Ове недеље наставља се извоз пшенице у оквиру Отвореног Балкана

Албанска министарка пољопривреде Фрида Крифца изјавила је у Београду да се ове недеље наставља извоз српске пшенице и кукуруза у ту земљу и истакла да је то још једна позитивна страна регионалне иницијативе "Отворени Балкан".

Фрида Крифца се у Београду састала са министром пољопривреде Србије Браниславом Недимовићем, на основу договора председника Србије и премијера Албаније Александра Вучића и Едија Раме.

"На састанку јутрос у Београду са министром Недимовићем потврдили смо предности које нам пружа ‘Отворени Балкан’ и утврдили још једном које су то позитивне стране које ‘Отворени Балкан’ пружа", рекла је Фрида Крифца Танјугу.

Како је рекла, најбитније је да су две стране још једном потврдиле да албанске и српске компаније настављају сарадњу.

"Ове недеље продужава се сарадња када су у питању реализација уговора око извоза и увоза и пшенице и кукуруза. Ово је пример функционисања и у време кризних ситуација као што је рат", рекла је Крифца. 

Такође, из Министарства пољопривреде Србије су поручили да ће уговорене количине пшенице и кукуруза, пре забране извоза, бити реализоване у најкраћем року.

"Земље иницијативе ‘Отворени Балкан’, као и друге суседне земље, могу рачунати на Србију као поузданог партнера у време великих изазова у сектору хране", речено је у Министарству пољопривреде.

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво