Читај ми!

Мали објаснио када и како ће се млади пријављивати за 100 евра помоћи

Министар финансија Синиша Мали изјавио је да пријављивање за 100 евра помоћи младима од навршених 16 до навршених 29 година почиње 15. јануара и да ће трајати до 30. јануара.

Синиша Мали, гостујући на телевизији Пинк, објаснио је да ће пријављивање за 100 евра за младе бити исто као што је било и за раније циклусе помоћи државе, преко Управе за трезор.
 
"На порталу Управе за трезор је потребно унети име и презиме, јединствени матични број, број личне карте и да се изабере банка где је отворен рачун, а ако га нема, бира се име банке где ћемо ми отворити наменски рачун", навео је.

Додао је да ће примаоци социјалне помоћи и особе на издржавању казнених санкција ту помоћ добити аутоматски, каже се у саопштењу Министарства.

Министар финансија је нагласио да ће 14. јануара бити уплаћено 10.000 динара свим здравственим радницима у земљи, а да ће пензионери уплату од 20.000 динара добити 10. фебруара. 

Истакао је да ће држава учествовати и у куповини првог стана за младе брачне парове.

"Држава ће дати новац за учешће, највећи део ћемо ми обезбедити. Тиме дајемо могућност младима да купе први стан, да их подстакнемо да размишљају о потомству. То је важан фактор, да они знају да су сигурни и да имају подршку када се опредељују за прво дете. Битно је да имају свој стан и сигурност", рекао је Синиша Мали, који је додао да ће ових дана бити прецизирани детаљи.  

среда, 08. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара