Читај ми!

Тржиште осигурања бележи раст уплата упркос пандемији

Тржиште осигурања је стабилно и, упркос кризи, бележи раст уплата за готово 10 одсто, речено је на скупу у Аранђеловцу.

Судећи по расту продаје полиса, сектор осигурања је у овој години успешније одговорио на нешто другачије потребе грађана и приведе у доба пандемије.

"У прилог томе говоре и подаци Привредне коморе Србије да је премија осигурања за првих девет месеци ове године расла готово 10 одсто у односу на исти период прошле године. Посебно бих истакла раст премије здравствног осигурања који је скоро 22 процента", наводи Ивана Соковић, председница УО Удружења осигуравача.

У намери да осигурање учине што доступнијим, укључила се мрежа пошта Србије.

"Желимо да наши запослени буду обучени да продају и те полисе сигурања и све производе које осигуравајуће куће нуде", наводи директор ЈП "Пошта Србије" Зоран Ђорђевић. 

Из Народне банке Србије која контролише рад осигуравајућих кућа, порука да се усаглашавање прописа са стандардиме Европске Уније наставља, али да се домаћи закони морају пштовати.

"Јер овде се ствара добит и корист од те добити морају да имају сви они које те услуге користе али и држава преко плаћеног пореза на профит који ви остварите, а не само или претежно матице изван Србије", наводи каже гувернерка НБС Јоргованка Табаковић.

Својеврсни парадокс је да ће осигурања баш у овој и даље години кризе, достићи и премашити дуго циљану милијарду евра годишње уплате премија осигурања.

Сектор осигурања у овом тренутку располаже са 220 милијарди динара, техничких резерви. Највећи део новца, преко 80 одсто улажу у куповину државних обвезница.

понедељак, 06. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара