Читај ми!

Српски стартап Џоберти најбољи на Супернова изазову у Дубаију

Стартап из Србије Џоберти (Joberty Technologies) најбољи је у категорији маркетиншких технологија на управо завршеном такмичењу "Супернова изазов" на "Гитекс фјучер старс" у Дубаију, највећем догађају посвећеном развоју стартапова у региону Блиског истока, Северне Африке и Јужне Азије.

Joberty Technologies је победио у конкуренцији више од 750 најбољих стартапова из читавог света и освојио награду од 4.000 долара, а представници тог стартапа Ђорђе Вукотић и Никола Мијаиловић кажу да им је драго што су представили Србију на прави начин. 

"Наш резултат искористићемо и да помогнемо нашој ИТ заједници, јер је управо она одредила наш успех", додали су Вукотић и Мијаиловић.

Joberty је платформа за запошљавање у ИТ индустрији која повезује програмере који траже посао са технолошким компанијама, послодавцима. Умрежавају 30.000 ИТ професионалаца и преко 600 компанија, а своју шансу на Гитексу виде у чињеници да је Дубаи најавио увођење 100.000 златних виза за програмере широм света у наредних пет година, што сматрају великим потенцијалним тржиштем за њихову компанију.

"Поред контакта са инвеститорима и ви-си фондовима, веома нам је важно и упознавање са стартаповима и технолошким компанијама из других земаља и размена искуства са њима, што нам све учешће на Гитексу омогућава", рекао је Никола Мијаиловић, оснивач и извршни директор Joberty Technologies.

Влада Србије први пут је представила изабране стартапове из наше земље на "Гитекс фјучер старс 2021", који се одржава у оквиру Гитекс конференције.

"Имајући у виду да на овом глобалном догађају своје учешће већ традиционално потврђују највеће светске ИТ компаније, инвестициони фондови и инвеститори, као и више од 750 стартапова из 75 држава који су се представили пред 400 ви-си фондова и инвеститора из више од 30 земаља, наступ српских компанија на Гитексу и Гитекс фјучер старсу сматрамо инвестицијом у развој домаће стартап сцене и јако смо поносни на изузетан резултат који је постигнут. Честитамо ‘Џобертију’ на освајању награде и верујем да ће им учешће на овој конференцији и данашња награда бити први корак у освајању глобалне сцене", рекла је Ана Илић, виша саветница председнице Владе и заменица Генералне комесарке Србије за Експо Дубаи 2020.

У трци за главну награду, из Србије су учествовали и стартапови који су прошли у полуфинале такмичења: Deep Blue Sea Studio који је креирао иновативни софтвер IdeaBuddy, који вам помаже да идеју претворите у бизнис и Kredium, први дигиталин брокер у Србији.

Поред њих представили су се и White Lemur, биотехнолошка компанија за развој иновативних материјала на бази природних производа и гљива, чији производ биоспорин може заувек да нас ослободи штетног дејства стиропора на животну средину, чија је савршена замена.

Stock Studio је представио софтверско решење које обједињује јединствени алат за професионалне фотографе и видеографе, док је стартап VLDAM, представио аутоматску трговину криптовалутама.

Наступ Србије на Гитексу подржали су Кабинет председнице Владе, ПКС и Развојна агенција Србије.

четвртак, 02. мај 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво