Брнабићева најавила формирање радне групе за праћење цене енергената

Премијерка Ана Брнабић председавала је заједничкој седници Савета за координацију активности и мера за раст бруто домаћег производа (БДП) и Комисије за капиталне инвестиције. На седници су анализирани економски показатељи у привредним областима које утичу на БДП, изазовима са којима се суочава привреда у наредном периоду, превасходно поремећаји на тржишту електричне енергије и природног гаса.

На седници су разматрани потенцијални ефекти које би раст цене енергената могао да има на привреду и индустрију, као и на финалне цене одређених потрошачких добара, имајући у виду да је комплетном грађанству и малим привредницима гарантовано снабдевање, саопштено је из Владе Србије. 

Ана Брнабић најавила је формирање радне групе чији ће задатак бити праћење кретања цене енергената на тржишту, идентификација могућих ефеката оваквих кретања на крајње потрошаче и привредне субјекте, као и предлагање мера Влади Србије за ублажавање ситуације у које би потенцијално могла да се нађе српска економија.

Министар финансија Синиша Мали уверен је да ова енергетска криза неће дуго трајати и да ће се тржиште стабилизовати, али да ће се ефекти осећати дугорочно, уз напомену да цена електричне енергије не утиче подједнако на све гране привреде, каже се у саопштењу.

На седници је речено и да се тренутно ради на нова капитална 74 пројеката, док су њих 81 у фази реализације. То је, констатовано је, резултат рада целе владе и свих министарстава, закључује се у саопштењу Владе Србије.

понедељак, 29. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво