Читај ми!

Светска банка обуставила објављивање годишње Дуинг бизнис листе

Светска банка саопштила је да је, због неправилности у извештајима из 2018. и 2020. године, обуставила објављивање годишње Дуинг бизнис лист. Руководство Светске банке покренуо је низ прегледа и ревизија извештаја, као и њихове методологије.

У саопштењу Групе Светске банке наводи се да је поверење у њена истраживања од виталног значаја, као и да истраживања информишу креаторе политика, помажу земљама да доносе боље одлуке на основу тих информација и омогућавају заинтересованим странама да прецизније одреде економска и друштвена побољшања. 

"Таква истраживања била су драгоцено оруђе за приватни сектор, цивилно друштво, академску заједницу, новинаре и друге, проширујући разумевање глобалних питања", наводи се у саопштењу.

Група Светске банке истиче, међутим, да је због неправилности у подацима Дуинг бизнис у извештајима 2018. и 2019. године, које су пријављене "интерно" у јуну 2020, руководство Светске банке одлучило да обустави следећи извештај, као и да је покренуло низ прегледа и ревизија извештаја и њихове методологије.

"Након што су прегледали све до сада доступне информације о Дуинг бизнис листама, укључујући и налазе претходних ревизија и извештај који је Банка објавила у име одбора извршних директора, менаџмент Групе Светске банке донео је одлуку о прекиду објављивања Дуинг бизнис извештаја", наводи Светска банка. 

Додаје се да Група Светске банке остаје чврсто посвећена унапређењу улоге приватног сектора у развоју и пружању подршке владама у креирању регулаторног окружења које то подржава. 

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво