Читај ми!

Табаковићева у Скупштини: Ана Ивковић оправдала поверење

Гувернер Народне банке Србије Јоргованка Табаковић позвала је посланике да поново подрже Ану Ивковић за вицегувернера НБС, наводећи да је она у претходном периоду оправдала поверење које јој је скупштина већ указала.

Табаковић је образлажући предлог за вицегувернера рекла да је стручност Ане Ивковић неспорна и да је њен рад квалтетан, истичући да је од 2002. године била на различитим функцијама у НБС.

"Ану Ивковић смо избарали и 2018. године и у потпуности је оправдала поверење које смо јој указали у претходном периоду, а посебно је показала непоколебљвост у преговорима са међународним институцијама, рејтинг агенцијама и то у најкомпликованијим пословима где је потребно одбранити интересе Србије", рекла је Табаковић у Скупштини Србије.

Посебно је нагласила да за разлику од ранијих времена када су, како је рекла, државни интереси били подређени интересима појединаца из државних институција који су, тврди, настојали да разговоре са међународним институцијама користе за сопствену промоцију и касније "ухлебљење", Ана Иваковић је показала да је особа од интегритета.

Она је објаснила да је важно да скупштина изабере вицегуврнера који је по функцији члан извршног одбора НБС како би тај орган који доноси најзначајније одлуке, између осталог и о стабилности финансијског система, имао континуитет у раду.

"Не мање важно за избор је и то што се додатно потврђује политика развоја Србије на здравим макроекономским темељима која траје годинама уназад", рекла је Табаковић.

Истакла је да би НБС знатно теже остваривала циљеве и задатке без подршке прво председника владе, а касније и председника Србије Александра Вучића.

понедељак, 29. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво