Читај ми!

Објављен јавни позив за стратешког партнера за Петрохемију

Влада Србије је објавила јавни позив за стратешког партнера за Петрохемију Панчево, моделом докапитализације у износу од 150 милиона евра, чиме би будући власник имао 90 одсто удела. Конкурс је отворен до 11. октобра, а услов је да заинтересовани положе милион евра.

Конкурс за избор стратешког партнера за панчевачку Петрохемију отворен је до 11. октобра. Предуслов за све заинтересоване је полагање депозита од милион евра.

Председник Александар Вучић изјавио је тим поводом да верује да ће то питање коначно бити решено, а радницима поручио да немају разлога за бригу, јер та компанија добро стоји и на свом рачуну сада има 82 милиона евра.

Упитан какви су услови јавног позива и да ли ће тај партнер можда бити НИС, Вучић је рекао да би то могао да буде свако ко има могућност за довлачење сировина на најлакши могући начин.

"Сасвим је извезно да је могуће да понуде буду из две или три земље које у томе могу да пронађу интерес. Својевремено смо разговарали и са Гаспромом, и са другим партнерима, од Азербејџана до Ирана, али никада нисмо успели да нађемо стратешког партнера", рекао је Вучић после полагања камена темаљца за нову фабрику вакцина.

Како је истакао, верује да смо на путу да се сада коначно то питање реши.

Председник је навео и да Петрохемија сада на рачуну има 82 милиона евра и да стоји добро, али да у претохемијском послу никада не може са сигурношчу да се процени како ће се ствари кретати у наредне три године.

"Зато је добро да се осигурамо по том питању. Верујем да ћемо наћи доброг, озбиљног, сигурног партнера. Ја сам разговарао и са (председником Гаспром Њефта Александром Ђуковим и са (председником Управног одбора Гаспрома Алексејем) Милером више пута. Верујем да смо на путу да то све решимо", поновио је Вучић.

Запосленима у Петрохемији је поручио да не морају да брину, јер 82 милиона евра на рачуну компаније, значи да би, уколико би сама морала да се издржава у наредних годину, годину и по дана, било довољно новца.

Али, додао је, увек је боље да се пронађе стратешки партнер који може да брине о компанији у наредних 20 година.

"И тиме смо, после ЗФ-а, Бросеа, допринели развоју Панчева и јужног Баната", рекао је Вучић.

понедељак, 29. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво