Читај ми!

Неке фирме својим радницима плаћају теретану, психолога – где је ту место стартапу "Бенефити"

Трендови на тржишту рада у Србији показују да је запосленима важно у каквој компанији раде, ко су им колеге и шефови, пружа ли им фирма могућност да напредују и да ли поред плате, послодавац нуди и неке привилегије. Које су погодности најчешће и да ли би послодавци могли да усклађују своје награде са интересовањима запослених?

Владимир Јелић и Душан Вукановић основали су стартап "Бенефити" који омогућава да запослени боље искористе награде и "плаћене бенефите" које им даје послодавац.

Запослени могу да, у оквиру буџета које компанија пропише, изаберу одређену повластицу која им је потребна. 

Владимир Јелић каже за РТС да су међу најчешћим садржајима које фирме нуде приватно здравствено осигурање, приступ тренинг центрима, фит-пас картица.

"Послодавци покушавају да награде запослене, али не могу да покрију запослене све са једним пакетом бенефита. Дешава се да послодавци то уплаћују а да запослени не користе", објашњава Јелић.

Идеја стартапа "Бенефити" јесте да се то промени и да запослени изаберу оно што им је потребно, али да не потроше више него што послодавац омогући.

Душан Вукановић објашњава да стартап штеди и време и новац фирмама, јер свако за себе може да прилагоди плаћене садржаје својим потребама.

"Слушамо шта су то потребе запослених и треба нам мало времена да их додамо", навео је Вукановић, додајући да нас је пандемија научила које су вредности важне, па се запослени све чешће интересују "за бенефите за породицу, здравље, едукацију".

Овакве повластице запосленима најчешће дају ИТ компаније, мултинационалне компаније и домаће приватне компаније.

"Не постоји глобални велики играч, можда је то прилика за нас, али сада смо фокусирани на наше тржиште. Компанијама треба времена да схвате све то. Доста бенефита су онлајн природе, психолог, терапеут, фитнес инструктор, можда је то пут експанзије, да и бенефити буду на даљину када се већ ради на даљину", наглашава Вукановић.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се