Читај ми!

Брнабићева: За други циклус програма "Моја прва плата" издвојена већа средства

Премијерка Ана Брнабић рекла је у Ариљу да су у другом циклусу програма "Моја прва плата" издвојене 2,2 милијарде динара.

Програм "Моја прва плата" намењен младима ради стицања радног искуства, који је у прошлом циклусу обухватио њих 8.400, показао је добре резултате, јер је већина и засновала радни однос.

"У другом циклусу, који је започео пре седам дана позивом компанијама, очекује се још бољи резултат", рекла је премијерка Србије током посете породичној текстилној компанији "Боа" Богутово у Ариљу, позивајући младе да се од почетка октобра пријаве за тај програм.

"Ми смо за други позив као Влада издвојили нешто већа средства, 2,2 милијарде динара укупно. Повећаћемо оне накнаде које дајемо из буџета – за младе са средњим образовањем, сада ће бити 22.000 динара месечно финансијска надокнада, за оне са високим образовањем 26.000 динара. Постоји простор да компаније у којима млади стичу своје прво радно искуство надопуне ово финансијски и повећају месечну надокнаду", рекла је премијерка.

Према њеним речима, најважније је стећи искуство и за велики број њих да остану на послу и да имају своје прво радно место.

"Надамо се да ћемо у другом циклусу успети да обезбедимо радно искуство за 10.000 младих", рекла је Брнабићева.

понедељак, 29. април 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво