Читај ми!

Брнабић: Држава ће наставити да улаже у Сијаринску бању

Премијерка Ана Брнабић обишла је Сијаринску бању и Специјалну болницу Гејзер у општини Медвеђа и истакла да је договорено да се уради пут како би се та бања повезала са Пролом, Луковском и Куршумлијском бањом.

Ана Брнабић је изразила задовољство што је, како је истакла, држава уложила значајна средства у Сијаринску бању и додала да је то предео огромног потенцијала.

"Важан пројекат који треба да гурамо у будућности, а који смо сада договорили је повезивање са Куршумлијом преко Радан планине. Тим путем ћемо Сијаринску бању повезати са три прелепе бање у Куршумљи - Пролом, Луковском и Куршумлијском или Краљевском бањом, Ђавољом вароши, а ту имамо и Царичин град", рекла је Брнабићева новинарима.

Навела је да у овом крају постоји огроман потенцијал за туризам и истакла да ће држава наставити да улаже и у Сијаринску бању, и у Медвеђу и у Јабланички округ, пре свега у туризам јер је, како је рекла, у неке од општина тог округа тешко довести стране инвеститоре.

"Зато треба да уложимо више у наше природне ресурсе, пољопривреднике, предузетнике, микро, мала и средња предузећа - да вдимо да све оно што можемо сами, сами и урадимо, да се не ослањамо у оваквим пределима на стране директне инвестиције. Ако дођу, добро су дошле и ми ћемо им помоћи, али док чекамо и припремамо окружење да их доведемо да видимо шта је то што можемо да урадимо само са нашим људима одавде", рекла је Брнабићева.

Навела је да ће у Јабланичком округу бити и наредна два дана, додајући да ће данас посетити и Лебане и Бојник, а да ће сутра отићи у Лесковац, Власотинце и Црну Траву.

"Намера је дођем у свку локалну самоуправу, видим најмање по један пројекат који смо урадили и разговарам о томе шта додатно треба да урадимо и где додатно треба да уложимо да бисмо даље градили и подизали Србију", рекла је премијерка Брнабић и додала да ће, након Јабланичког, посетити Топлички и Пиротски округ.

Матић: Медвеђа и Сијарињска бања данас изгледају другачије 

Министарка трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић изразила је задовољство што, како је истакла, Медвеђа, а поготово Сијаринска бања, данас изгледају другачије и имају сасвим другачију перспективу.

Истакла је да је то министарство ове године издвојило 750 милиона динара за ваучере, наводећи да је подељено 150.000 ваучера.

"Интересантно је да је ове године Сијаринска бања избила у првих топ пет дестинација, када говоримо о популарности бања код наших грађана који користе ваучере", казала је Матић.

Навела је да су ту и Врњачка бања, Соко бања, Бања Ковиљача и Рибарска бања које су традицинално увек биле веома тражене, али да Сијаринска бања током последње две године доживљава неку врсту процвата.

Министарка Матић је истакла да је ресорно министарство у периоду од 2016. до 2021. године само за инфраструктурне пројекте издвојило 28 милиона динара.

Говорила је и о улагањима у Сијаринску бању и истакла да су та улагања била оправдана, те да ће се и будућа улагања сигурно исплатити.

Председник општине Медвеђа Небојша Арсић подсетио је да је председник Србије Александар Вучић у последње две године два пута посетио тај крај што је, како каже, заједно са данашњом посетом премијерке сигуран знак да држава брине о сваком педљу своје територије.

Арсић је рекао да је Србија земља бања и да су оне наше највеће природно благо, те истакао да је држава данашњом посетом премијерке, показала да су бање национална брига.

четвртак, 02. мај 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво