Читај ми!

Брнабић: "Голдман Сакс" разматра улагање у Србији

Једна од највећих инвестиционих групација на свету, амерички "Голдман Сакс", разматра да први пут улаже у Србији, договорено је на састанку српске делегације са премијерком Брнабић на челу са директором групације и челним људима у Њујорку.

Премијерка Ана Брнабић завршила је дводневну радну посету Сједињеним Америчким Државама.

Једна од највећих инвестиционих групација на свету – амерички "Голдман Сакс" – разматра да први пут улаже у Србији, договорено је на састанку српске делегације са директором групације и челним људима у Њујорку.

"Они не долазе тек тако. Нису присутни нигде у регији. Чини ми се да смо успели да добијемо од њих то да имамо можда један мали заједнички пројекат, да они виде да то што ми причамо заиста јесте тако. Када отворите та врата, када покажете себе, ја знам да ће наши људи себе показати, онда је то нека другачија перспектива", рекла је премијерка.

Перспектива у вези с тим шта Србија има да понуди онима који траже нове таленте и нове локације у ИТ сектору, представљена је и на састанку са директорима и власницима технолошких компанија и стартапова. 

Премијерка је, након састанка са представницима ИТ компанија, најавила инвестиције три фонда.

Алекс Бејкер са портала anyclip.com каже да желе да сазнају што више о могућностима за улагања. "Ми смо брзо растућа технолошка компанија, потребни су нам млади инжењери и за нас је невероватна чињеница да се програмирање у Србији учи од петог разреда", рекао је Алекс Бејкер.

"Знам за најмање 120 нових радних места које ће отворити у наредних годину дана, зато што су рекли – треба ми кредибилан партнер, треба ми земља која улаже у своје образовање, која улаже у науку, која даје пореске подстицаје за истраживање, развој и иновације", истакла је премијерка.

Гордана Вуњак Новаковић: Први пут не полазимо од нуле

Једна од највећих светских научница Гордана Вуњак Новаковић, која у Њујорку као креативни амбасадор помаже Србији, каже да први пут не полазимо од нуле већ од нечега што је већ успостављено и што омогућава инвестиције.

"Мислим да су те две области које су поменуте као приоритети, ИТ и биотехнологија, најпаметнији избор који је могао да се направи. Мислим да имамо огромну шансу и да треба само да будемо паметни", закључила је Вуњак Новаковићева.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво