Читај ми!

Србија и Мађарска заједно привлаче туристе - потписан уговор о наступу на далеким тржиштима

Односи Београдa и Будимпештe се захуктавају на свим нивоима, од политике преко економије до туристичке сарадње. У Будимпешти је потписан уговор о заједничком наступу две земље на далеким тржиштима.

Када туристи из далеких земаља дођу у Европу, никада не обилазе само једну земљу. Желе да виде читав регион.

"Наша шанса на далеким тржиштима као што су Кина, Русија, Америка, Канада, је само ако радимо заједно. Наша понуда је слична. Имамо бање, богату културу, а и ми и ви уживамо у доброј храни. Ако све то лепо упакујемо, моћи ћемо да продамо на далеким тржиштима", истиче заменик директора Туристичке организације Мађарске Ласло Коњид.

Србија и Мађарска ће заједно организовати и студијске посете страних новинара и туристичких радника, што ће смањити трошкове промоције.

"Овде је јако важно што ћемо ми наше појединачне предности да ускладимо и заједничким снагама направимо још боље резултате. На пример, ми смо јако добро позиционирани на кинеском тржишту и Мађари то виде као нашу предност", објашњава директорка Туристичке организације Србије Марија Лабовић.

Мађарска укинула све епидемијске мере

Мађари признају да недовољно познају Србију као туристичку земљу и сада је време да се и то исправи. Мађарски јавни сервис је у ударном термину известио о боравку српске туристичке делегације у Будимпешти и кампањи за ово лето "Бирам Србију".

Нарочито им се допала брошура "52 викенда у Србији" – 52 идеје како да проведете неколико дана у земљи. "Била сам два пута у Новом Саду и Београду. Даље нисам ишла, али овај сусрет ми је отворио жељу да кренем ка југу, истоку и западу Србије", каже туристички дипломата Марта Фазекаш.

Мађарска је пре неколико дана укинула све епидемијске мере, јер су вакцинисали 60 одсто популације.

Земља богата минералним водама пронашла је и добар начин како да се људи освеже ових врелих дана.

Дуж улица и на трговима су водена врата са распршивачима, и ко кроз њих прође, бар на тренутак поврати дах.

субота, 04. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се