Читај ми!

Бајатовић: Шта са објектима у легализацији за које је тражен гас

Половина од 40.000 пријављених домаћинстава за гасни прикључак на рате који је понудио "Србијагас" су захтеви за прикључење нелегалних објеката и тај проблем треба решити, рекао је за Танјуг генерални директор ЈП "Србијагас" Душан Бајатовић.

"Ја немам решења за то. Једино да предложимо онима који о томе одлучују у Влади Републике Србије да се размисли да они који су по закону о легализацији предали захтеве а легализација је могућа добију неку врсту исправе на основу које би прикључили гас", рекао је Бајатовић.

Додао је да већина тих објеката у просецу легализације већ имају струју и воду, те да се таква исправа не би издавала за објекте којих легализација у перспективи није могућа.

"То је просто идеја, и о томе мора да се разговара. Постоје и они који мисле да би се тако подстакла дивља градња. Јер би неко могао да сматра да ће тако наставити да решава остале прикључке и пре легализације", рекао је Бајатовић.

Додао је да сматра да би се кроз такве исправе могао да се реши проблем и објекти прикључе на гас, али је нагласио да о томе још треба да се разговара.

"Србијагас" је грађанима понудио прикључење на гас за 780 евра у динарима, што се плаћа три године и то без камате, за шта је стигло око 40.000 пријава до сада.

Бајатовић је истакао да је до сада обезбеђено 25.000 гасних сетова, и да је потписан уговор са шест компанија које ће се укључити у тај посао.

 

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво