Читај ми!

Буџетски дефицит у првих пет месеци 99,8 млрд динара

У периоду јануар - мај остварен је дефицит републичког буџета у износу од 99,8 милијарди динара. Приходи су остварени у износу од 533,8 милијарди динара, а расходи су извршени у износу од 633,6 милијарди динара.

У мају је остварен дефицит у износу од 59,5 милијарди динара.

Такође, у мају су наплаћени приходи у износу од 106,5 милијарди динара, од чега су порески приходи износили 92,9 милијарди динара.

Највећи део пореских прихода односи се на уплату ПДВ у износу од 47,5 млрд динара и акциза у износу од 23,3 млрд динара. Непорески приходи остварени су у износу од 13,2 млрд динара, а прилив донација у мају износио је 0,4 млрд динара.

Расходи су извршени у износу од 166 млрд динара. Расходи за запослене, у мају, су износили 27,2 млрд динара, субвенције су исплаћене у износу од 27,7 млрд динара, остали текући расходи 25,2, млрд динара (са обе категорије је исплаћена директна помоћ привреди и становништву у оквиру новог пакета мера за борбу против ефеката пандемије), капитални издаци 23,8 млрд динара, а трансфери ООСО (фонд ПИО, РФЗО, НСЗ, фонд СОВО) 11,2 млрд динара.

На нивоу опште државе у периоду јануар - мај је остварен фискални дефицит у износу од 66,1 млрд динара и примарни фискални дефицит у износу од 4,8 млрд динара. Према ревидираном плану извршења буџета опште државе, за овај период је планиран фискални дефицит у износу од 120,1 млрд динара.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се