Читај ми!

Вучић и Алабар на завршетку радова на конструкцији Куле "Београд"

Председник Александар Вучић рекао је да је завршетак радова на највишој кули у оквиру "Београда на води", Кули "Београд", посебан дан за све који су учествовали у том пројкету – јер се од великих снова стигло до нечега што је, и поред свих бруталних напада, па и личних, постало реално.

Председник Вучић и директор компаније "Игл хилс" Мухамед Алабар симболично су излили бетон на Кули "Београд", чиме је званично обележен завршетак радова на конструкцији те грађевине.

Вучић је рекао да за честитог човека реч је исто што и уговор, и зато о речима мора да се пази, а он је дао реч да ће најпрљавији и најзапуштенији део престонице постати центар друштвених, културних дешавања.

"Многима то није звучало озбиљно, мислили су да је тренутак за напад, критику, стицање политичких поена. А данас, када су нехигијенске уџерице замениле зграде, питам се уопште шта вреди моја, Алабарова реч наспрам оних који су тврдили да је немогуће...", приметио је Вучић.

Он је све упитао да ли данас, кад се изливањем последње бетонске плоче и симболично завршава изградња, лепше изгледа призор пуног шеталишта Савске променаде, или хорде дивљих паса које јуре пролазнике.

Вучић је указао да је у Кули "Београд" смештен и један од ексклузивних хотела, "Сент риџис", а свој дом пронашло 900 породица.

Такође, навео је да у 2.200 радника ради и гради на градилишту "Београда на води", које је убедљиво највеће у југоисточној Европи.

Захвалио је свима који су укључени у пројекат, српским компанијама које изводе радове, али и арапским, италијанским пријатељима, јер без њих, каже, ово не бисмо могли.

"Свако ће за 30 година знати да је цео пројекат, упркос изазовима, ружним речима, гурало нас неколико, неуморно, храбро... онда не остаје ништа друго него да осећате понос", рекао је Вучић.

"Неко се усудио да сања, али неко се усудио и да дела. Нема успеха без великих снова, а после снова, потребан је конкретан и храбар рад да се снови спроведу у дело", додао је. 

Председник је навео и да се данас види јака и стабилна Србија, која има добру будућност.

"Мој сан је да наша деца кажу да су наследила лепшу и бољу земљу него што смо је ми наследили од родитеља", рекао је Вучић.

На врху Куле "Београд" налазиће се видиковац, а председник је констатовао да не постоји лепши поглед на Србију, јер се види не само цео Београд већ и Срем, Банат, Шумадија...

"Хвала вам што сте стварали историју. Поносан сам што сам био део овог тима", рекао је Вучић.

Кула "Београд" висока је 168 метара, има 42 спрата, а на врху, одакле се пружа поглед на целу престоницу, налазиће се видиковац. 

Како је раније најављено, када у потпуности буде завршена, Кула "Београд" ће имати 220 станова и 305 паркинг места, а у њој ће се налазити хотел и апартмани "Сент Реџис", као и ресторан.

Такође, зграда ће директно бити повезана са суседним тржним центром "Галерија Београд", који је такође део пројекта "Београд на води".

понедељак, 29. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво