Читај ми!

Повећао се број ултрабогатих у свету, САД превазишле Азију и Пацифик по броју милионера

Број богатих, или појединаца са "високом нето вредношћу", повећан је прошле године у свету за 6,3 одсто, чиме је премашена граница од 20 милиона, наводи се у извештају консултантске куће "Капгемини".

Појединци са високом нето вредношћу дефинишу се као особе које могу да инвестирају милион долара или више, a у њихово богатство не рачунају се примарно пребивалиште, колекционарство, потрошни материјал и трајни производи.

Њихово укупно богатство повећано је, према извештају "Капгеминија", за 7,6 одсто у прошлој години, достигавши 80 трилиона долара.

Након пет година, САД су по броју богаташа премашиле Азију и Пацифик.

Број ултрабогатих, или оних који имају 30 и више милиона, повећао се за 9,6, односно 9,1 одсто, док су милионери из суседства и милионери средњег нивоа имали мањи раст, од око шест, односно осам одсто, наводи се у извештају "Капгеминија".

Према извештају, милионери су се више укључили у своја улагања током последњих 25 година, а сада траже већу и ширу саветодавну подршку.

Како је ковид 19 донео трећи глобални економски преокрет у 21. веку, лекције из технолошког "балона" из 2002. године и глобалне финансијске кризе из 2008. године настављају да указују на тенденцију милионера да самостално усмеравају инвестиције на жестоком тржишту, али и да траже савете због криза и нестабилности тржишта.

Технолошка открића, промена друштвене динамике, нови играчи у екосистему, демократизација управљања инвестицијама и успон дигиталних канала и имовине, утицаће на успех или неуспех компанија за управљање богатством у будућности, стоји у извештају.

Данашњи милионери су заинтересовани за хибридне моделе и све више траже комбинацију дигиталне и директне интеракције. Њих 34 досто каже да активно користе услуге које нуде технолошке компаније за управљање богатством.

Два главна разлога која су идентификовали учесници анкете за партнерство са тим компанијама су: приступ новим сегментима клијената и пружање нове и јединствене понуде клијентима.  

петак, 03. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво