Читај ми!

Почели радови на аеродрому Росуље

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић симболично је означио почетак радова на изградњи полетно-слетних стаза, сигнализације, рулних стаза и пратећих објеката на аеродрому Росуље у Крушевцу. Нови аеродром имаће две полетно-слетне стазе дужине 1.300 и 800 метара, и биће могућ прихват авиона распона крила од 12 до 24 метра.

Министар Томислав Момировић је истакао да локација старог аеродрома није била повољна за развој индустријске зоне у Крушевцу, наводи се у саопштењу ресорног министарства.

"Изградњом аеродрома "Росуље" и измештањем са постојеће локације решавамо питање аеродрома у близини Крушевца, док је са друге стране већа вредност за Крушевац и цео овај регион то што уклањањем старог аеродрома ослобађамо врло атрактивно земљиште у индустријској зони за долазак нових компанија", рекао је Момировић.

Према његовим речима, сада се добија додатно земљиште за изградњу нових фабрика, док ће се изградњом новог аеродрома "Росуље" омогућити бржи приступ домаћим и страним инвеститорима и компанијама које су отворили у расинској регији.

"Пројекат развоја овог аеродрома, као и других аеродрома широм Србије, показује исправност политике Владе Републике Србије да се посебна пажња посвети улагању у мање аеродороме који ће омогућити убрзани развој авио-саобраћаја у нашој земљи", рекао је министар.

Посету Крушевцу, Момировић је искористио и за обилазак радова на Моравском коридору.

Додао је да се радови на Моравском коридору одвијају одличном динамиком. Експропријација земљишта је у току и тече без застоја дуж целе трасе. На секторима 1 и 3 проценат експропријације је 100 посто, док је на сектору 2 експрописано 90 посто земљишта.

"Невероватан је осећај када дођем на Моравски коридор и када помислим да ћемо овим најсавременијим аутопутем који се гради у овом делу Европе успети да спојимо аутопут Београд - Ниш са аутопутем "Милош Велики" - исток и запад Србије", закључио је министар Момировић.

петак, 03. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво