Читај ми!

Брнабићева са делегацијом компаније "Шандонг": За нас је ово више од инфраструктурних пројеката

Председница Владе Ана Брнабић разговарала је са делегацијом компаније "Шандонг хај спид груп" о пројектима који су у току, као и о потенцијалима и плановима за будућу сарадњу, посебно када је реч о путној инфраструктури. Истакла је да се та компанија у Србији већ показала као брз, поуздан и ефикасан партнер.

Ана Брнабић је изјавила да се економски раст Србије и БДП-а заснива, између осталог, и на реализацији великих инфраструктурних пројеката на којима радове изводе кинеске компаније, саопштила је Влада Србије.

Изградња брзе саобраћајнице Ваљево-Лајковац један је од таквих пројеката, а истакнуто је и да је наведена компанија успешно завршила више од 50 километара ауто-пута у пуном профилу на Коридору 11 (деонице Обреновац-Уб и Лајковац-Љиг).

Такође, компанија "Шандонг" заинтересована је и за припрему и реализацију изградње ауто-пута Београд (Борча)-Зрењанин и Зрењанин-Нови Сад.

За нас је ово више од инфраструктурних пројеката, за нас је ово грађење Србије, подвукла је председница српске владе и захвалила представницима кинеске компаније што у томе учествују.

Извршни директор компаније "Шандонг" Менг Јан захвалио је премијерки на значајном признању њиховом раду у Србији и додао да је њима то подстицај да наставе са квалитетним радом, али и да ће искористити свој утицај у Кини како би и друге компаније улагале у нашој земљи у разним секторима.

Прецизирао је да је до сада компанија "Шандонг" у пројекте у Србији и Републици Српској уложила око 400 милиона евра и да је то тек почетак сарадње.

Менг Јан је обећао да ће изградња брзе саобраћајнице Ваљево-Лајковац бити завршена до краја новембра 2022. године, што је годину дана пре уговореног рока.

Састанку у Влади Србије присуствовала је и амбасадорка Чен Бо, коју је премијерка Брнабић замолила да пренесе кинеском руководству захвалност на помоћи у борби против коронавируса и брзој и ефикасној набавци вакцина компаније "Синофарм" за имунизацију становништва у Србији.    

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво