Читај ми!

Милион долара помоћи за мале бизнисе

За мале бизнисе ове године је опредељено милион долара бесповратне помоћи путем пројекта "Стар тек". Отворен је јавни позив за доделу средстава, а право пријаве имају предузетници, микро, мала и средња предузећа и тимови физичких лица до пет чланова. Рок за пријаве је 4. јун.

Душан Васиљевић из Наледа истиче да је важно да се примети да је програм подељен у три дела.

"У првом делу су грантови до 25 хиљада долара, у другом до 50 и у трећем 100 хиљада долара. Наши привредници да примете да је наш оријентациони план да тих највећих грантва буде најмање да бисмо што више средстава могли да определимо за мала и средња предузећа и почетнике у пословању", рекао је Васиљевић. 

Министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић кажђе да је потребно путем дигитализације и и подстицањем привредних активности базираних на науци, креативности и новим технологијама обезбедити снажан привредни раст и отварање нових квалитетних радних места.

"Посебно ми је драго да је један од важних циљева програма да се мали привредници у развоју иновативних производа и услуга повежу са факултетима и научно истраживачким центрима", рекао је Ружић.

среда, 08. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара