Читај ми!

Британски "Номад фудс" купио "Фриком" и још неколико компанија замрзнуте хране

"Хрватска Фортенова група" продала је предузећа "Ледо плус", "Ледо читлук" и "Фриком" и неколико мањих друштава британској компанији "Номад Фудс" и за 615 милиона евра, саопштено је Фортенове.

"Фортенова група" и "Номад Фудс Лимитед" потписали су купопродајни уговор за Пословну групу замрзнуте хране, која се састоји од друштава "Ледо плус", "Ледо Читлук" и "Фриком"  и неколико мањих повезаних друштава, наводи се у саопштењу из компаније.

Како се наводи, вредност трансакције износи 615 милиона евра, на бази без готовине и без дугова, а закључење је планирано за треће тромесечје 2021. године.

По закључењу, "Номад фудс" ће постати власник Пословне групе замрзнуте хране, која обухвата водећи европски портфолио култних локалних брендова замрзнуте хране са изузетном препознатљивошћу међу потрошачима у Хрватској, Србији, Босни и Херцеговини и неколико других земаља Југоисточне Европе.

Са традицијом дугом више од пола века, "Пословна група замрзнуте хране" највећи је произвођач и дистрибутер сладоледа и замрзнуте хране на тржиштима на којима послује.

"Ово је трансформацијска трансакција за "Фортенову групу", а сва средства ће се искористити за смањење задужености Групе и стварање финансијски јаке "Фортенове групе" која је, након много година, способна да пуном снагом улаже у све своје делатности", рекао је Јамес Пеарсон, главни финансијски директор "Фортенове групе.

Фабрис Перушко, главни извршни директор и члан Управног одбора "Фортенове групе" рекао је  да је "Пословна група замрзнуте хране" тржишни лидер у региону и драго му је да су у овом процесу продаје остварили свој главни циљ. 

"Закључењем ове трансакције испунићемо кључни предуслов за оптимизацију капиталне структуре, што ће нам омогућити да инвестирамо у наше бизнисе и подстичемо њихов будући раст. Изузетно сам захвалан свим људима у "Пословној групи замрзнуте хране" и "Фортеновој групи" који су протеклих шест месеци напорно радили како би ово омогућили. Знајући да ће се замрзнута храна наћи у добрим рукама, радујемо се сарадњи са "Номад Фудсом", важним будућим пословним партнером у региону", закључио је Перушко.

Завршетак трансакције зависи од регулаторних одобрење на меродавним тржиштима и одобрења деоничара "Фортенове групе". Управни одбор Фортенова групе, који укључује представнике највећих деоничара, једногласно је подржао потписивање купопродајног уговора са "Номад фудсом".

 

недеља, 05. мај 2024.
16° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се