Читај ми!

ЕБРД наставља да подржава Србију

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић разговарала је путем видео-линка са председницом Европске банке за обнову и развој Одил Рено-Басо о наставку заједничког рада на реализацији пројеката који ће допринети јачању српске економије и оснаживању конкурентности земље.

Брнабић је, изразивши задовољство досадашњом сарадњом, истакла да подршка ЕБРД-а значајно утиче на развој и напредак Србије, као и да су пројекти из области заштите животне средине у фокусу Владе Србије, наведено је у саопштењу. 

Она је указала на то да су на листи приоритета и инфраструктурни пројекти, запошљавање младих, а посебно дигитализација, исказавши захвалност на подршци у улагању у рурални широкопојасни интернет.

Рено-Басо је истакла да ЕБРД наставља да подржава Србију кроз пројекте од виталног значаја за земљу, додавши да та банка дели приоритете које је премијерка навела, нарочито у области заштите животне средине, која је од кључног значаја за ЕУ.

ЕБРД ће наставити да пружа подршку приватном сектору, малим и средњим предузећима, нагласила је она и најавила нова улагања у путну и железничку инфраструктуру и у обновљиве изворе енергије и енергетску ефикасност.

Саговорнице су изразиле уверење да ће добро осмишљена стратегија реализације нових пројеката допринети економском расту и јачању конкурентности Србије.

Председница ЕБРД је честитала премијерки на начину на који се Србија бори против пандемије и на предузетим мерама, које су омогућиле да се економија одржи упркос великим изазовима.

Састанку су присуствовали министар финансија Синиша Мали и министарка привреде Анђелка Атанасковић.

недеља, 05. мај 2024.
16° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се