Читај ми!

Oбјављен тендер за прву деоницу ауто-пута Ниш–Мердаре

"Коридори Србије" саопштили су да су објавили јавни позив за достављање понуда за радове на изградњи ауто-пута Е-80 Ниш–Мердаре за прву деоницу дужине 5,5 километара. Рок за достављање понуда је 25. мај 2021. године.

Како се наводи у саопштењу, прва фаза ауто-пута Е80 Ниш–Мердаре, од Ниша до Белољина, у дужини од 37,4 километра биће финансирана из средстава зајма и инвестиционог гранта које је Републици Србији на располагање ставиле Европска банка за обнову и развој и Европска инвестициона банка.

Зајам Европске банке за обнову и развој износи 85 милиона евра, зајам Европске инвестиционе банке је 100 милиона евра, а грант (бесповратна средства) од Европске инвестиционе банке 40,6 милиона евра.

За преостале три деонице ауто-путa од Ниша до Белољина, интензивирана је припрема пројектно-техничке и тендерске документације и очекује се убрзано објављивање јавних позива, истиче се у саопштењу.

"Овим позивом још једном показујемо да смо спремни за радове на пројекту од огромне важности за целу земљу. Градња ауто-пута Ниш–Мердаре иде сасвим по плану и роковима које смо најавили. Улазимо у фазу градње када ће грађани Ниша и околине, као и целог Топличког округа, видети да се остварује идеја на коју су чекале генерације", изјавио је в. д. директора "Коридора Србије" Александар Антић.

среда, 08. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара