Читај ми!

Стижу француске инвестиције, посебан акценат на енергетику

Српској енергетици неоходан је инвестициони бум, а у томе ће имати и подршку великих француских енергетских компанија. То је потврдила делегација француских привредника која борави у Београду и са представницима Владе разматра улагања у инфраструктуру и обновљиве изворе енергије.

Представници 25 државних и приватних француских предузећа најављују ширење пословања у Србији. То је кажу, резултат договора председника двеју земаља и потврда добрих пријатељских, политичких и економских односа. Заинтересовни су за улагања у транспорт, пољопривреду, грађевинарство, ИТ и у области приоритетне за нас, прераду отпада, заштиту животне средине и енергетику.

"Француске компаније имају широку понуду и верујем да могу помоћи Србији да нађе паметна технолошка решења за енергтску безбедност и енергтску ефикасност, јер је то циљ који је ваша Влада поставила," рекао је извршни директор "ЕЖИСА Лоран Жерман.

Према речима француског амбасадора то је показатељ колико је Србија заиста важан партнер за Француску.

"Такође, хоћу да потврдим да Француска жели да буде поуздан партнер Србији и подржи напредак ваше привреде", истиче амбасадор Жан Луј Фалкони.

На столу су били конкретни енергетски послови могуће сарадње - француске компаније изнеле су своје идеје а Министарство планове и пројекте у оквиру нове енергтске стратегије земље.

Свесни да је српској енергетици неопходан један инвенстициони бум. Нама треба и много знања најбољих светских компанија у области енергтике да би ми пре свега били енергтски стабилни. Причамо и о паметним мрежама и о улагану у дистрибутивну мрежу и обновљиве изворе енергије али исто тако и у нашем повезивању у гасном сектору и све оно што те компаније имају", наглашава министарка рударства и енергетике Зорана Михајловић.

Подсетимо, са француским партнерима на подручју Војводине већ се раде три пројекта коришћења термалних извора за грејање и произвдњу струје.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво