Читај ми!

Момировић: Инвестиције у новопазарски крај приоритет

Инвестиције у новопазарски крај су приоритет и питање престижа државе, истакао је министар грађевинарства Томислав Момировић током обиласка радова на деоници пута Нови Пазар - Тутин. Најавио је да ће радови бити готови до краја 2021. године, шест месеци пре планираног рока али и нову, капиталну инвестицију у комуналну инфраструктуру Новог Пазара.

Министар Момировић је обишао и обилазницу, која ће растеретити саобраћај у центру града а на којој се, због многобројних проблема, ради више од деценије.

"Ми једноставно превише каснимо. Деценијама каснимо. Нарочито овај крај. Приоритет су инвестиције у овај крај. У питању је престиж државе, да људима у овом крају порасте поверење у своју државу", истакао је Момировић.

Неопходно је отворити перспективу привреди и становништву кроз више улагања у путну инфраструктуру, сматра Момировић и додаје да су и даље преговора за, такозвани, "мини Шенген" али да није сигуран да ли су добили одговарајућу подршку свих учесника.

Укидање свих могућих баријера је оно иза чега ми као Влада Србије и председник Републике стојимо, подвукао је Момировић.

"Надам се да ћемо то урадити, да ћемо превазићи све проблеме. Надам се да ћемо до краја године кренути са аутопутем Пожега-Бољаре, да ћемо решити пут између Краљева и Новог Пазара , који није онакав какав ми видимо. Пројекте практично завршавамо или смо већ завршили", рекао је Момировић.

На тему аеродрома у Новом Пазару за који је својевремено постојала идеја о изградњи, министар каже да не желе неопрезно да улазе у такве инвестиције, јер има и приоритетнијих питања.

недеља, 28. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво