Читај ми!

"Србијагас", завртање вентила за премије

За јубиларну десетогодишњицу предузећа, запослени у "Србијагасу", прошлог месеца, уз плату су добили и награду од 60 хиљада динара. Како РТС сазнаје, поделу награда оштро је критиковао премијер Александар Вучић, захтевајући од генералног директора Душана Бајатовића, да исплаћених 75 милиона динара за те намене врате у касу предузећа, јер расипања нема.

Влада је јасна – сва јавна предузећа морају поштовати одлуку државе да се штедњом смањи буџетски дефицит, тако да награда нема.

У Надзорном одбору "Србијагаса" објашњавају да су дали сагласност за исплату јубиларних награда по колективном уговору за 10, 20, 30 година рада, а не за јубилеј предузећа. Зато су донели нову одлуку да се сав исплаћен новац мора вратити.

"Надзорни одбор је донео одлуку. Она је на сајту Србијагаса. То је једногласна одлука да задужујемо директора да у најкраћем могућем року реши проблем око исплата јубиларних награда и обавести Надзорни одбор и оснивача", каже Зоран Јанковић, независни члан у Надзорном одбору "Србијагаса".

Из Синдиката подсећају да је и њихов представник такође члан Надзорног одбора и да је одлука о наградама валидна. Добијени новац запослени, кажу, не треба да враћају јер су га заслужили.

"'Србијагас'  позитивно послује од почетка године и такав тренд се наставља, и то је разлог зашто је синдикат тражио да у усаглашавање програма пословања уђе и та ставка", каже Вељко Милошевић, председник Синдиката радника "Србијагаса".

Од генералног директора Душана Бајатовића нисмо успели да добијемо изјаву. Новац се мора вратити, а како РТС незванично сазнаје, први човек "Србијагаса" спреман је да тај издатак покрије из својих примања.

Месечну надокнаду од девет хиљада евра коју добија као српски представник у "Југоросгасу", уместо у хуманитарне сврхе, могао би, како наш извор наводи, да преусмери за награде запосленима.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара