Читај ми!

"Београд на води" представљен у Кану

Пројекат "Београд на води" представљен је на светском Сајму некретнина у Кану. На штанду компаније "Игл хилс", посетиоцима и инвеститорима су представљене две резиденцијалне куле, чија је изградња планирана за прву фазу пројекта. У наредних неколико недеља биће потписан уговор између Владе Србије и "Игл хилса", најавио градоначелник Београда Синиша Мали за РТС.

Презентацији првих објеката "Београда на води" присуствовао је градоначелник Београда Синиша Мали.  

На овогодишњем сајму, на штанду компаније "Игл хилс" представљене су две резиденцијалне куле од 20 спратова, површине 68.000 метара квадратних, чија је реализација планирана у првој фази изградње пројекта.

Додао је да су куле – први објекат, а одмах након тога следи изградња куле, тржног центра и једне пословне зграде и једног хотела, што је прва фаза пројекта.

"Овај пројекат за нас представља део глобалног плана развоја града Београда и уклопљен је у будући изглед наше престонице. Ове куле су први корак планираног пројекта и поставиће основ за прву фазу 'Београда на води'", изјавио је Мали.

Прошле године смо имали привилегију да овде представимо концепт пројекта, а сада идемо корак даље и презентујемо завршне пројекте првих зграда, рекао је Мали на презентацији и додао да сада следи изградња главне куле, тржног центра и две зграде.

Истакао је да је "Београд на води" пројекат који ће поспешити развој српске привреде и омогућити главном граду Србије да постане привлачнији туристима и инвеститорима из света.

"Ово је пројекат о коме сањамо деценијама и који ће бити од пресудног значаја за економски развој града. Драго ми је што се презентација првих резиденцијалних објеката поклапа са анализом светски познате агенције за некретнине 'Најт Франк', према којој је Београд локација са светлом будућношћу и будућа глобална финансијска престоница", нагласио је Мали.

Градоначелник Београда је рекао да је учешће Београда на најпрестижнијем сајму некретнина на свету веома важно.

"Овде су више од 93 светска главна града и драго ми је што је и Београд нашао своје место. Цео дан смо на штанду компаније 'Игл хилс', људи долазе, интересују се, и управо је циљ презентације да се развије интерес како би се поспешила продаја и даљи развој пројекта", рекао је Мали.

Градоначелник Београда је за РТС прецизирао да ће пројекат бити реализован кроз предузеће "Београд на води", које ће и продавати станове.

"Транспарентност Србија" је данас реаговала на претходне изјаве градоначелника Београда о том пројекту, истакавши да постоји много отворених питања у вези с "Београдом на води". Ради спровођења пројекта потребно је да се донесе лекс специјалис. Заштитник грађана Саша Јанковић изразио је наду да ће тај посебан закон бити разматран у редовној скупштинској процедури.

Пројекат "Београд на води" предвиђа изградњу 1,8 милиона квадратних метара пословног, стамбеног и комерцијалног простора предвиђену у три велике фазе, од којих прва креће на лето.

Међународни сајам некретнина у Кану сваке године окупи око 20.000 учесника из скоро 100 земаља света.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара