Гашић: Влада помаже наменску индустрију

Министар одбране Братислав Гашић изјавио је да Влада Србије жели да инвестиционо, са 70 милиона евра, подржи предузећа наменске индустрије.

Гашић је новинарима рекао да је предуслов за то да та предузећа доставе Влади своје бизнис планове како би се видело шта се може урадити у области повећања производње, отварања нових радних места, извоза, преноси Танјуг.

Министар одбране је, у паузи састанка са представницима фабрика из групације наменске индустрије Србије, рекао да у те фабрике 30 година ништа није улагано, а да могу да покрену реиндустријализацију земље.

Гашић је истакао и да су предузећа из области наменске индустрије значајан фактор у обезбеђивању девизних прилива из сопственог извоза.

Он је изразио задовољство што састанку присуствују и представници синдиката тих фабрика, како би радници знали шта их очекује, као и Српске банке, која од 1. јануара прати рад наменске индустрије.

Према његовим речима, више неће бити могуће да се Српска банка упропашћује од стране разних тајкуна попут Богићевића и Перчевића.

Гашић је објаснио и да је план инвестиционог улагања у наменску индустрију урађен 2013. године на захтев премијера Вучића и да је тада било планирано да се у петогодишњем периоду уложи 126 милиона евра.

Он је навео да Влада сада има могућности да обезбеди инвестициона улагања од 70 милиона евра изразивши уверење да се та улагања могу вишеструко исплатити.

Гашић је навео и да менаџменти тих фабрика имају рок од 10 дана да доставе своје бизнис планове, оценивши да, с обзиром да предузећима руководе шест до седам година, могу то да ураде.

Осврнувши се на пословање фабрика из гупације наменске индустрије, министар је рекао да је ужички "Први партизан" у врху по успешности у последње две године.

Гашић је напоменуо да све фабрике из те групације оптерећују проблеми настали од 2000. до 2012. године, наводећи проблем чачанске "Слободе", којој је припојена фабрика апарата.

"Који је научник то планирао да чачанској 'Слободи' припоји раднике, дугове и три празна објекта...", рекао је Гашић истакавши да чачанска "Слобода" радећи свој производни програм из области наменске индустрије нема проблема.

Састанку у Дому Гарде у Топчидеру присуствовали су представници предузећа "Југоимпорт" СДПР, Министарства привреде, као и Агенције за приватизацију.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара