Читај ми!

"Фијат", раст производње и извоза

Компанија "Фијат аутомобили Србија" (ФАС) имала је промет од 774 милиона евра у првој половини 2014. године, док је извоз износио 753 милиона, саопштило је руководство тог предузећа.

Руководство предузећа каже да је остварен раст промета од 23 одсто у односу на исти период прошле године, док је извоз порастао за 25, а производња за 20 одсто, речено је у ФАС-у, преноси Бета.

"Постигли смо успех након више година раста и пословања као активни инвеститор у Србији", рекла је генерална директорка ФАС-а Силвија Вернети.

Она је истакла да је привремени прекид производње који се догодио почетком септембра "нормална ствар", јер потражња на тржишту није у сталном порасту и додала да је рад настављен нормалним темпом.

Према њеним речима, ФАС ће поново привремено прекинути производњу ако то буде потребно и имаће "флексибилне планове".

Упитана да ли та флексибилност такође подразумева отпуштања, Вернетијева је нагласила да не постоје такви планови, али да не може да предвиди будућност.

"Посматрамо пажљиво развој тржишта", рекла је Вернетијева.

Генерална директорка ФАС-а је истакла да је крагујевачка фабрика једна од најбољих "Фијатових" фабрика са више од 10.000 возила произведених прошле године.

Вернетијева је навела да цени активности српске владе у вези са могућношћу да се споразум о слободној трговини са Русијом прошири тако да укључује и аутомобиле.

Упитана колико ће држава профитирати од свог удела од 33 одсто у ФАС-у, нагласила је да је то поверљива информација, као и сума коју ће Србија зарадити на основу пореза од те фирме.

Изразила је задовољство због сарадње са синдикатима и навела да радници подржавају политику руководства и разумеју да је понекад неопходан прековремени рад.

Менаџер фабрике Франческо Чанча рекао је да производни погон у Крагујевцу има капацитете да произведе 600 возила дневно, односно једно на свака два минута.

У ФАС-у, који је водећи српски извозник, данас ради више од 3.000 запослених и у ту фабрику је до сада инвестирано више од 1,3 милијарде евра.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара