Читај ми!

Г-20: Светска привреда још слаба

Запошљавање и привредни раст краткорочни приоритети за општи економски опоравак за светску привреду која и даље слаба, сагласили су се министри финансија групе 20 привредно најмоћнијих земаља на састанку у Москви.

Министри финансија групе 20 привредних сила света (Г-20) сложили су се после састанка у Москви да су запошљавање и привредни раст краткорочни приоритети за општи економски опоравак који је "крхак и неуједначен".

Буџетска дисциплина ради смањења дефицита мора да буде "уверљива" и утврђена "на средњи рок", пише у завршном саопштењу са министарског састанка.

Како се указује, светска привреда је и даље веома слаба, а њен опоравак крхак и неуједначен.

Они истичу да су се "сложили да је наш краткорочни приоритет да се повећају запошљавање и привредни раст".

Министри финансија богатих и "растућих земаља" су у Москви од петка припремали самит држава Г-20 у Санкт Петербургу, септембра ове године.

Они су такође објавили да "у потпуности подржавају" план акције међународне Организације за економску сарадњу и развој (ОЕЦД) против мултинационалних компанија које избегавају плаћање пореза.

ОЕЦД предлаже двогодишње спровођење плана, али министри Г-20 су затражили учешће у припреми и рокове за редовне провере спровођења плана.

Министри су се изјаснили и да промене у монетарној политици буду "пажљиво одмерене и јасно саопштене".

Разлог за тај став је покретање великог програма откупа активе Федералних резерви САД што је изазвало поремећај на финансијском тржишту "растућих земаља", као што су Русија и Бразил, које захтевају да се Г-20 позабави тим проблемом.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво