Читај ми!

Динкић: Усвојићемо добре препоруке ММФ-а

ММФ је завршио посету Србији, а Влада ће током лета одлучити шта да ради у области привреде, рекао Млађан Динкић. Усвојићемо све добре препоруке те финансијске институције, напомиње Динкић.

Министар финансија и привреде Србије Млађан Динкић изјавио је да је Међународни монетарни фонд завршио посету Србији и да ће Влада током лета одлучити шта да ради у области привреде, али је истакао да ће се усвојити све добре препоруке те финансијске институције.

"Оно што је најважније је да ћемо све добре препоруке сигурно уважити. У интересу нам је да побољшамо привредни амбијент, да смањимо непродуктивна трошења, а да потпишемо инвестиције као што је ова у Јагодини како би растао извоз и како би се људи запошљавали", рекао је Динкић у Јагодини након потписивања уговора о изградњи фабрике за производњу лепљивих трака италијанске компаније "Вибак".

Динкић је рекао да све што је непродуктивно мора да се укине, а од оног што је витално не сме да се одустане.

"Не сме да се одустане од изградње путева, инфраструктуре, од подстицања запошљавања и извоза. Морамо водити рачуна о стандарду пензионера, стандарду запослених. Ту просто немамо простора за штедњу", истакао је Динкић.

Министар финансија је рекао да мора да се штеди на администрацији, бирократији и да мора да се покуша да се што више повећа бруто друштвени производ.

"Без покретања производње штедња нема смисла. Сама штедња која се одвија у условима стагнације или пада бруто друштвеног производа само додатно продубљује проблеме. Морамо наћи добар баланс између штедње и развоја", напоменуо је Динкић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 11. јун 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије