Читај ми!

Мркоњић са директором ЕБРД-а

Средства Европске банке за обнову и развој користе се на задовољавајући начин, констатовали министар саобраћаја Милутин Мркоњић и директор ЕБРД-а Матео Патроне. Остварени велики помаци, пре свега, на реализацији и поштовању динамике послова у железничком сектору, оцењено у разговору.

Министар саобраћаја Србије Милутин Мркоњић и директор Европске банке за обнову и развој (ЕБРД) Матео Патроне оценили су да се средства обезбеђена из ове финансијске институције користе на задовољајући начин, нарочито у железничком сектору.

Како је саопштило министартво, из кредита ЕБРД користи се кредит у износу од 60 милиона евра, за тај новац набављено су 782 теретна вагона, потпорни стуб за обраду точкова, реконструисана је и хала за смештај струга и вертикалног ЦНЦ струга.

Из истих извора обезбеђено је и 100 милиона евра за набавку 21 електромоторног воза за регионални путнички саобраћаја.  Рок за завршетак комплетне набавке је 2015. година.

Из зајма ЕБРД повучено је још 100 милиона евра за имплементацију програма рехабилитације пруга дуж кључних деоница на Коридору 10, укупне дужине око 112 километара у који ће се уложити 30 милиона евра и набавку до 15 вишесистемских локомотива у износу од 65 милиона евра.

На састанку је било речи и о реализацији пројеката рехабилитације и модернизације мреже пруга на Коридору 10, посебно на деоници између Београда, Раковице и Ресника, и рехабилитацији дуж Коридора 10, укупне дужине око 131 километра.

Мркоњић и Патроне су размотрили и могућности улагања у водни Коридор 7, јер је опредељење Владе Србије да у наредним годинама значајније побољша квалитет инфраструктуре, изградњом нових лука и терминала и повећа обим транспорта робе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 10. јун 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије