Кинези граде део Коридора 11

Са кинеском компанијом Шендонг хај-спид груп потписан уговор о изградњи две деонице аутопута на Коридору 11, укупне дужине 50,23 километра, вредан 334 милиона долара.

Влада Србије потписала је уговор о изградњи деонице аутопута на Коридору 11 од око 50 километара, а радове ће изводити кинеска компанија "Шендонг хај-спид груп".  Уговор је вредан 334 милиона долара, а рок изградње је 37 месеци.

Требало би да буде урађено 26,3 километра пута на траси Обреновац-Уб и 24 километра деонице од Лајковца до Љига.

Како су на церемонији потписивања уговора истакли представници кинеске компаније, процењује се да би изградња могла брзо да почне, а припремни радови трајаће око три месеца.

Очекује се да у изградњи учествују и радници из Србије и домаће компаније.

У име Владе Србије уговор су потписали министар Урбанизама и грађевине Велимир Илић, директор предузећа Коридори Србије Дмитар Ђуровић, а испред кинеске компаније "Шендонг хај-спид груп" уговор је потписао заменик генералног директора Цу Веи.

Министар Илић је најавио да ће ускоро бити расписан тендер за радове на деоници Београд - Обреновац, као и на траси до Прељине. Вредност тих радова требало би да буде око 600 милиона евра.

Према Илићевим речима, предлог концесије за изградњу деонице пута Београд - Обреновац требало би да буде спреман за месец дана.

Гости из Кине истакли су заинтересованост за даљу сарадњу на изградњи путне инфраструктуре у Србији.

Потписивању уговора присуствовао је и амбасадор Кине у Србији Џанг Ваншуи.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 16. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара