Читај ми!

Нaпредују радови на Коридору 10

Представник Светске банке Бахир ел Хифнавије и министар саобраћаја Милутин Мркоњић оценили да је остварен велики напредак у радовима на Коридору 10, посебно пробијању тунела код Димитровграда.

Министар саобраћаја Милутин Мркоњић и Вођа тима Светске банке за имплементацију пројекта аутопута Коридора 10 Бахир Ел Хифнавије оценили су да је остварен велики напредак у радовима на траси Е-80, посебно пробијању тунела код Димитровграда.

Ел Хифнавије је истакао је да су извођачи урадили 35 одсто радова на ископавању земље, што чини 320 метара колико су заправо грађевинари ушли у дубину тунела са једне, и 25 метара са друге стране.

Према његовим речима, спајање две стране тунела очекује се у октобру.

На састанку је размотрена и динамика решавања питања везаних за експропријацију земљишта на Коридору 10, саопштило је Министарство саобраћаја.

Мркоњић је рекао да се ће посланици Скупштине Србије ускоро разматрати нови Закон о железници који ће омогућити ефикаснији рад овог великог привредног система.

Он је додао и да је у току рад мешовите комисије Србије и Мађарске на дефинисању пројекта изградње двоколосечне пруге између Београда и Будимпеште, додаје се у саопштењу.

Влада Србије, рекао је Мркоњић, подржава све пројекте везане за реку Саву, док нам на Дунаву предстоји чишћење заосталих ратних ефектива из Другог светског рата на укупно 82 тачке.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
27° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво