Читај ми!

И у јуну једнократна помоћ пензионерима

До краја године довољно новца за исплату пензија и помоћи најугроженијим пензионерима, каже министар Јован Кркобабић. До краја јуна биће исплаћено још 4.000 динара најугроженијим пензионерина.

Министар за рад, запошљавање и социјалну политику Јован Кркобабић најавио је у интервјуу за РТС исплату једнократне помоћи пензионерима у износу од 4.000 динара до краја јуна, и рекао да ће се са том врстом помоћи наставити.

Када је реч о редовним повишицама, априлска повишица је ограничена на два одсто, и стиже у мају. Међутим, у октобру се враћамо на стари начин обрачуна и повишица ће зависити од кретања инфлације и бруто друштвеног производа, каже министар.

"Овог тренутка још се зна колика ће бити инфлација. Буџетом је новац за ту намену одређен принципијелно. Међутим ако буде потребе, у том правцу биће извршен ребаланс буџета", каже Кркобабић.

Он је истакао да је недавно извршена реформа система пензијско-инвалидског осигурања, и да сада та реформа даје почетне резултате.

"Већ сада у 2013. години, ми имамо уштеде на основу извршене реформе око три милијарде динара. Према томе треба сачекати бар још једно годину дана да се види какви ће све бити резултати. Ја сам љути противник тога да се стаж мушкараца и жена изједначи", рекао је Кркобабић.

Министар је рекао и да пензијски буџет за ову годину неће бити угрожен.  

"Исплата пензија и исплата давања за социјалне потребе као што је матерински додатак, дечији додатак, инвалидски додатак и друге потребе, не сме и не може угрозити ништа, јер све те категорије су покривене минимумом средстава које је било могуће издвојити за те потребе и мање од тога се не може", објаснио је Кркобабић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво