Читај ми!

Постоје инвеститори за термоелектрану у Ковину

Министарка Зорана Михајловић каже да постоје заинтересовани инвеститори за градњу термоелектране у Ковину, вредне између 500 и 700 милиона евра.

Постоје инвеститори заинтересовани за изградњу термоелектране у Ковину, вредне између 500 и 700 милиона евра, рекла је министарска енергетике Зорана Михајловић.

Министарка Михајловић је, приликом обиласка рудника "Ковин", рекла да се планира градња термоелектране снаге 300 мегавата, која би била значајна за енергетски биланс Србије али да је за реализацију те инвестиције потребно решити имовинско-правне односе.

"Градњом термоелектране решило би се и проблем незапослености, јер је незамисливо да у општини која има 35.000 становника, 10.000 буде незапослено", рекла је министарка.

Михајловићева је указала да се што пре мора кренути са решавањем, првенствено еколошких, проблема у руднику "Ковин" који угаљ вади из Дунава.

Директор рудника "Ковин" Ивица Жарков рекао је да је то привредно друштво за подводну експлоатацију угља три године у реструктурирању, што неповољно утиче на пословање.

Према речима Жаркова, за решење поблема предузећа потребно је да уђе у велики систем, што би омогућило да се искористе сви потенцијали копа, од великих поља на којима су наслаге угља до искоришћења ситне масе угља за брикетирање.

Жарков каже да је рудник "Ковин" јединствен у свету по начину експлоатације, јер са 40 метара дубине, из Дунава, вади лигнит.

Министарка Зорана Михајловић је ради бржег и ефикаснијег решења најхитнијих проблема позвала челнике рудника "Ковин" да се крајем следеће недеље састану.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво