Читај ми!

Србија занимљива за инвестирање

Циљ Владе Србије да важни људи у свету стекну праву слику о Србији како би њена позиција била унапређена, рекао премијер Дачић. Србија има добре могућности за инвестирање, навео Кристофер Форбс. Председник Николић: Србија је више од две деценије неоправдано представљана страној јавности, а поготово у САД, као лоша земља.

Други човек компаније "Форбс" Кристофер Форбс завршио је своју посету Србији састанком са председником Томиславом Николићем и премијером Ивицом Дачићем. Премијер је рекао да је циљ Владе Србије да важни људи у свету стекну праву слику о Србији како би њена позиција била унапређена на међународној сцени.

"За нас је битно да Кристофер Форбс буде промотер лепих речи о Србији у свету и да потенцијалним инвеститорима пренесе повољне утиске о инвестиционој клими у Србији. После свих проблема којима смо годинама окружени потребне су нам добре вести од таквих људи", рекао је Дачић на конференцији за новинаре у Влади.

Дачић је додао да је са Форбсом разговарао о организовању регионалне конференције о инвестирању у Србији и другим земљама региона и да је предложио да ту конференцију заједнички организују у Београду Влада Србије и компанија "Форбс".

"С обзиром на његова познанства са битним људима у свету, надам се да ће им пренети позитивне утиске, нарочито када је реч о могућностима инвестирања у областима телекомуникација, енергетике и пољопривреде", рекао је Дачић.

Кристофер Форбс је рекао да Србија има добре могућности за инвестирање, образован кадар младих мотивисаних људи и навео пример "Телекома" као компаније занимљиве инвеститорима.

Дачић је, израживши захвалност Форбсу што је испунио обећање да ће посетити Србију, рекао да би био задовољан ако би амерички издавач успео да доведе бар једног свог пријатеља као инвеститора у српску привреду.

Кристофер Форбс је рекао да је током вишедневне посете Србији имао прилику да се упозна с њеним богатим културно-историјским и верским наслеђем.

"Боравак у Србији ми је, на неки начин, отворио очи и једва чекам да пренесем позитивне утиске о вашој земљи својим пријатељима. Уверио сам се да у Србији постоје добре могућости за инвестирање, нарочито у области енергетике и телекомуникација. Позитиван утисак је оставила и квалификована радна снага коју сам видео у фабрици 'Фијат' у Крагујевцу", навео је Форбс.

Премијер Дачић и Кристофер Форбс претходно су посетили фабрику "Фијат аутомобили Србија" у Крагујевцу.

Форбс се састао и са председником Николићем који му је представио мноштво компаративних предности које Србија пружа страним инвеститорима, објаснивши да је више од две деценије неоправдано представљана страној јавности, а поготово у САД, као лоша земља.

Форбс је рекао председнику Николићу да ће урадити све што је у његовој моћи да представи Србију из другог угла, као и да ће објаснити потенцијалним инвеститорима које све могућности америчкој пословној заједници нуди Србија, саопштила је Прес-служба председника Србије.

"Истина је да не постоје добре или лоше државе, добри или лоши народи", рекао је Николић, и додао да је до сада мало или готово ништа урађено да се Србија представи на прави начин.

"Сви наши напори усмерени су ка томе да покренемо привреду и у том смислу ми смо потпуно спремни за амерички бизнис", рекао је Николић, објаснивши да су предности Србије изузетно квалитетна радна снага, повољан географски положај и различите могућности у области пољопривреде, енергетике и рударства.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво