Читај ми!

Љајић отворио српско-турски форум

У Србији постоји само 30 турских предузећа што показује да је мали одзив турских инвестиција, рекао министар трговине Расим Љајић и позвао турске инвеститоре да улажу у Србију и искористе погодности које им Србија нуди.

Министар спољне и унутрашње трговине Расим Љајић позвао је турске инвеститоре да улажу у Србију и да искористе погодности које Србија нуди страним инвеститорима.

Он је на отварању Четвртог српско-турског пословног форума рекао да је робна размена две земље мала и да износи око 500 милиона евра, а да очекује да ће следеће године достићи милијарду евра.

Љајић је рекао да у Србији постоје само 30 турских предузећа што показује да је мали одзив турских инвестиција.

Према његовим речима, две државе су учиниле све и обезбедиле добре услове пословања, а сада је ред на привредницима да они остваре бољу сарадњу.

Љајић је рекао да је интерес Србије да смањи дефицит у размени са Турском, јер има шта да понуди турском тржишту.

Организатор Српско-Турског пословног форума који се одржава у Београду је Удружење привредника СИТА, Привредна комора Београда и Министарство спољне и унутрашње трговине и телекомуникација Србије.

Привредну делегацију Турске чине фирме 34 привредна друштва из сектора грађевинарства, текстила, прехране, као и ауто, машинске, папирне и хемијске индустрије и производње намештаја.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво